POWDER TO THE PEOPLE

Hej våra kära familjer, släktingar och vänner!

Som tidigare nämnt har det äntligen börjat snöa, 69 cm den senaste veckan! Vi är mycket glada och känner att livet leker för tillfället (förutom stackars Sara med hennes knä). Idag var det liftöppning för hela bunten, väl där träffade vi våra vänner som jag brukar kalla brädinvationen. Vi har åkt mycket puder och haft det alldeles episkt idag.

Vi har även startat ett band i liften som heter Unicorn Power. Bandet består av mig (Sofia): vocals, Edvin: Vocals och Sean på munspel. Våra låtar är än så länge "köp varm korv" samt TArzan and Jane. Kanske får ni så småning om höra en av våra låtar.

Här har vi bilder från dagen:

snöööööö

Nu har vi äntligen fått snö här borta :D meeeeeen eftersom det alltid ska vara något fel på mig, så börjar jag nästan gråta när jag åker.... Menisken i mitt knä vill inte lika mycket som jag och när snön är så tung så blir det extra jobbigt. Jag har i alla fall fått bra tabletter av pappa som jag slarvat lite med, men dom hjälper när man tar dom!

Slutkörda

Igår blev det äntligen av, vi fick testa våra nya stighudar!! Men det viktigaste först, lavinträning, eftersom Axel, Bernhard och Love är mycket erfarna så blev det en hård läxa. Vi övade tills klockan var halv 1 och vi fick väldigt många bra tips och vi känner oss mycket säkrare nu! Hur det gick med turingen går att diskutera hehhe, vi var inte så starka som vi trodde, så turen blev väääldigt kort. Det var den jobbigaste och roligaste dagen på länge! Tyvärr har killarna redan rest vidare så vi får klara oss på egen hand nu. Som vanligt har jag väldigt mycket flyt och har numera ett stor svullet knä, det har tidigare vart opererat och blev väl lite chockad av turingen, jag har vart hemma med mamma och pappa idag, men hoppas det blir bättre tills imorgon!
// Sara

anna klantig falkenberg

Tro det eller ej, men andra natten som mamma och pappa spenderade här så bröt mamma stortån och några andra tår. Hon har åkt skidor på den men det gick sådär, dom är för tillfället på sjukhuset och fixar läkarintyg. Men en positiv sak för mig själv Sofia och Edvin är att två av mina gamla arbetskamrater och deras vän befinner sig nu i Fernie, om dom stannar tillräckligt länge så ska dom lära oss allt med transceivers och turing!! Hoppas dom stannar länge :D Dock inte några nya bilder från min sida, så ni får nöja er med text idag :) // Sara

sol och regn

Nu är mamma Anna och pappa Morgan här!! Vi har åkt skidor i två dagar och jag tror gamlingarna känner av det i benen ;) Igår fick dom känna på hur hockeyn är här borta! Fernie ghostriders vann med 6-3, tyvärr kunde inte mamma och pappa åskåda detta då dom fick åka hem för mamma somnade varannan minut heheh. Men idag fick dom sova middag och det regnar i byn men snöar på berget, så vi kanske kan lura ut dom i offpisten :D Eftersom gästerna står för middagarna när dom besöker oss, så fick vi äta en riktig sallad med mycket god chili con carne! Här kommer nu lite turistbilder från pappas kamera under dessa dagar.
// Sara

falska förhoppningar

Igår kväll började snön falla så vackert utanför vårt fönster, till vår lycka ställde vi klockorna så att vi skulle vara framme vid liftstart.¨ Jag vaknade innan klockan ringde p.g.a. min hosta, kollade ut och såg att det kommit knappt 1cm. Det blev en megaslappisdag för mig och Edvin, slappisdag för Sofia och Frida, medan Julius kämpade tills stängning (öl var inblandat heheh). Nu börjar vi bli trötta på pistpumpande och vill ha PowerPuderPump! Men imorgon blir i alla fall jag glad då vi får besök av dessa vackra människor :D
// Sara

KIMBERLY

För några dagar sedan tog vi vår fina kärra till Kimberly, en liten skidanläggning som ligger ca 15 mil härifrån. Bilfärden var sjukt fin, vi åkte längst en flod och höga snötäckta berg med skinande sol hela resan. Väl framme i Kimberly var det också strålande sol, breda fina pister och mycket lek. Här är några bilder från den dagen, en mycket bra dag:

hockey igen!!

Eftersom snön fortfarande inte har fallit och det var lördag, så bestämde vi oss för hockey igen! Mycket roligt som vanligt och arenan på hemmasidan var fullpackad :D Tyvärr så vann vi inte denna gång, men vi tar dom nästa gång!
//Sara

WORLDS BIGGEST TRUCK

Hej våra trogna läsare!

Jag (Sofia) och Sara lever numera om nätterna på standens pubbar/klubbar och har utnämnt oss själva till värdels bästa partyprissar. Nu när det ändå inte snöar får man ju faktiskt passa på! Imorse var vi lite slitna från nattens bravader så vi körde övriga crewet till backen och åkte sedan vägen bort från fernie för att se vart den tog oss. Vi hamnade i staden (byn?) Sparwood. Där hittat vi en galleria som innehöll försäkringsbolag, en florist, en maraffär och 3 tanter som sålde lite sköna hemmagjorda konserver och halsband.

Huvudattraktionen i Sparwood var WORLDS BIGGEST TRUCK! Den gick vi och tittade på och dra mig baklänges vad stor den var. Vi låter bilderna tala:

hockey!

För några dagar sedan var vi och kollade när det lokala hockeylaget fernie ghostriders mötte rivalerna kimberley. Stämningen var hur go som helst matchen var jämn och spännande! Det blev även en del slagsmål i rinken då publiken ballar ur maximalt. Domarna låter även till min (edvins) och alla andras belåtenhet spelarna slåss ett tag innan dom separerar dom! (trots handskar och hjälm är avkastade hehe) Här handlar det inte heller så mycket om att hejja på sitt eget lag utan nedkastade motståndarlaget, då dom flesta "hejjarramsor" löd tex "kimberley is a giiiirls name" eller "mitchell (kimberleys målvakt) neeeeeds a haaaandjob" Till helgen spelar 'riders igen och vi skall givetvis ditt! PS: fernie vann med 3-2! // Edvin

Pool

Hej alla trogna läsare!

Nu när Sara, Frida och Edvin är ute och jibbar lite medan jag (Sofia) och Julius har sjukstuga så passar det alldeles utmärkt med ett blogginlägg.

I stort sett varje bar/pub/klubb här har ett biljardbord. Vi har spelar två gånger. Första gången var vi alla katastrofdåliga. Träffade knappt den vita bollen, förutom Julius som lyckades skjuta ut den från biljardbordet. Helt nyktra, helt värdelösa.

Andra gången vi spelade var med våra Aussie-vänner Sean och Conlan. Vi hade tagit några kalla fina i deras rum på deras hostel och gick sedan ner till baren där och spelade lite biljard. Då var vi alla biljardgudar. Vi kände oss starka och taggade och riktigt asbra då natten drog vidare till Central, som är en dubstep/drum N Base klubb.

Här är lite bilder från biljard.kung-kvällen! (mobil-bilder därav kvaliten)


Laviner

För någon vecka sedan var jag, Julius och Frida ute på en åker som ligger vid vårt hus och tränade lite med vår lavinutrustning. Det känns bra att veta hur grejerna funkar så man kan hantera sin utrustning om olyckan är framme! Vi turades om att gräva ner transivers för att sedan leta efter dem, kollade snölager och övande med att få ihop våra sondar. Känns mycket bra!
/Sofia

Ps. Sara och Edvin var hemma och sov Ds

RSS 2.0