POWDER

Powder in Fernie 2013 from Sofia Windt on Vimeo.


Hiking

Idag har det återigen vart FETT MED puder. Övre delen av LizardBowl som ej var öppen igår fick vi ospårat! Snö till mitten av låren och kraftiga styr-svårigheter. Dock är Lizard ganska platt, men ändå! Mycket fint. Det bästa åker idag var garanterat när jag (Sofia), Julius, Frida, Conland, Sean, Markus och Lovisa gick upp för att åka Snake-ridge. En lång kam, längst ut i systemet, som man måste promenixa en bit för att komma till. Mesta delarna av åker var ganska uppkört men översta delen i skogen var helt fantastiskt!

bilder!!!!

Idag har de vart kanon mycket snö :D Ibland var det så jobbigt att stå för snön var upp till låren! Dock har vi inga bilder från idag, ingen tanke på att ta kort när det är puderparadis heheh. MEEN vi har ju hört att alla gillar att se våra bilder, så här kommer ett dump med bilder från olika dagar!
// Sara

pudeeeer


Django Unhchained

Här om dagen testade jag och Edvin Fernie's biosalong, även om salongen var liten och duken satt väldigt högt upp så var det kanon!! Filmen som sågs var såklart Django Unchained, top 10 på listan med bästa filmer för min del :D
 
Snart kommer mor och far hit och hälsar på, det ska bli knaon kul!
Plus att jag saknar Theo vääldigt mycket!
 
// Sara
 

DAGENS DATUM

Nu har det äntligen börjat snöa i Fernie! Det har vart lite sura miner tills snön kom, då blev det total lycka! Än så länge har det tyvärr vart blötsnö då det är runt 0-gradit hela tiden. Nu i helgen är det VM i människor i hela systemet så det är många som ska dela på pudret. Dock säger folk här att ett stort lågtryck är påväg in från kusten så vi hoppas de har rätt! 
 
Övrigt så har vi druckit lite öl, åkt skidor, Julius och Edvin har köpt var sin GoPro black edition samt vi med skidor har investerat i stighudar och vi ska förhoppningsvis ut och tura imorgon eller på tisdag, ROLIGT!
 
Lite bilder från senaste tiden: 
 
 
 

så kan det vara

Här sitter man fullt påklädd för skidåkning och hoppas på att någon mer vill pumpa lite pist idag, men jag kommer nog få vänta tills imorgon tyvärr.
 
 
Men det sägs det att snön ska även falla här i Fernie imorgon, det får vi hålla tummarna för :D
// Sara
 

Trouble in the east

Hej våra trogna läsare!
 
Det är ganska dött här på grund av en hel del faktorer. Bland annat inget puder, för kallt för att ta upp kameran samt vi njuter av nöjet att ej ha ryggsäck med oss till backen. Och bilder med fem tomtar som pumpar pist är inte kul att se. 
 
Igår var vi ute på Fernie Hotell. Det är "tha place to be" för bummare på söndagar. En mycket bra kväll!
 
Här kommer lite blandade bilder från min mobil:
 
När man inte har tvättställ eller tvättlina får man improvisera!
 
Det var ca 425647 stora kors i taket när Edvin SJÄLVMANT tog fram dammsugaren och tog en omgång i köket
 
Ytterligare en bild på Edvin när han var extra fin
 
Två bilder från bingo-kvällen när Sara var stjärnan och drog hem feta priser, bland annat öl, öl, öl, shots, pussel, docka, spel osv genom att kötta danstävling ensam på scen samt en fin öl-hävartävling
 
 
Och en sista bild på den fina skymningen vi ser från vår gata varje dag!
 
 
 

soool

Det var sol idag igen och mycket varmare än vanligt! Edin körde på sina nya pjäxor och Julius köpte nya boots igår som han körde på, så idag var carving hunudämnet, mycket treligt och kul!!
Bilderna har inte jättebra kvalité, men dom är tagna med en riktig kanadensisk mobil och det är bra nog för mig :D
 
//Sara

jauuu

jauuu nya pjäxxor!! skillnaden är som natt och dag. visade sig mina gamla var 1,5 strlkar för stora och alldeles för stort område för vaden =)=)=) // EDVIN

svenskar!

Idag åkte vi med några andra svenskar som vi träffade i Tisdags, mycket trevliga!
Alla var jätteduktiga på att åka men efter ett tag så splittades grupperna och mina tår fick äntligen vila igen :)
Vi hade i alla fall sol hela dagen, tyvärr var backarna lite isiga. Nu hoppas vi på mer snö!!
 
Jag kan även meddela att sushi är lika gott i här i Fernie, Edvin, Julius och jag själv gick till Yamagoya. Det var underbart gott och såklart var servitriserna jättetrevliga!
Det var väldigt mysigt :)
 
//Sara
 

PUNKA

 

soffhäng

Fortfarande inte mycket snö, men pisterna är sköna :) Dock är mina tår fortfarande isbitar iiisch!
Nu har vi soffhäng och ska fixa en coolskiva till vår coola bil. Igår fick vi även ORDENTLIGT med punka när vi körde på motorvägen, bra där! Vi fick såklat hjälp av en snäll man som inte ville ha pengar för hjälpen.
 
ikväll ska vi få vänner! Det är ölburgarbingo på en bar här i fernie :D
 
//Sara

herruuu



 
Lite kass uppdatering men vi har haft bättre saker för oss! Not. I förrgår var vi uppe och skulle åka skidor men det var inte så bra i backen. Vi övade på lite bad conditions sen satte vi oss i solen och hets-smorde oss med svart på en kvart. Igår var en slödag. Jag och Frida var ute på en långpromenad och det var nog det mest spännande som hände igår. Vi har även vart ute en sväng och träffat en man i klänning. Julius var först att bli sket, Sara får åka skidor igen, Candy Crush är vårt nya favoritspel, armhävningar och situps kör vi (nästan) dagligen och internet är värdelöst. 
 
Vi väntar mest på snö nu och tycker inte om så mycket när solen skiner. Vi vill ha snö. Det ska bli sol kommande 3 dagar och idag är det hetsmycket dimma. Ingen hit!
 
En liten bildbomb från de senaste dagarna, mina (Sofias), Saras och Fridas bilder: 
 
 Från backen häromdan, fint väder!
+
 
Från min och Fridas promenad i skogen. Vi såg inga vilda djur, till fridas besvikelse. 
 
Och här är lite från vår fritid:
 
 
 
 

Bluebird

Idag har alla utan stackars Sara som legat sjuk vart ute i backen. Snön var väl inget att hänga i granen men himlen var blå, liften till toppen var öppen och vi var glada. Låter bilderna tala för denna dag!
 
Först skulle vi åka bil men vi kom inte iväg för ena dörren gick ej att stänga pga någon vajer i dörren hade fryst fast. Löste det dock med lite gammalt hederligt kokat vatten. 
 
 
 
Tog liften upp den en lite lätt asjobbig promenad upp för en go kulle föt att få lite vitt guld i det fina vädret
 
 
Åket heter Morning Glory och vi fick några fina svängar i alla fall!
 
Här är utsikten från toppen av systemet, Polar Peak som den heter
 
 
 
 

slödder

Nu har vi haft två downdays. Igår var vi som Sara skrev i backen men det var mest smör i backarna och off-pisten så det blev en kortis. Nästan oroväckande hur varmt det är här nu för tiden. Vi hängde i stan halva dagen igår och försökte fixa kanadensiska telefonkort och spanade i lite coola affärer. Gick ut en sväng på kvällen också men det var helt dött downtown. 
 
Idag är Julius den enda som är ute och åker, vi övriga ligger hemma och vilar våra stackars ben. 
 
Nu väntar vi på lite snö och kyla så vi blir såhär taggade
 
Så vi kan åka såhär: 
 
 
//Sofia 

Slask

Jag ligger fortfarande hemma, men febern är borta :D
Dock är det nu plusgrader och all snö smälter utanför huset, men jag tror dom har det bättre i bergen med tanke på att dom vart ute ett par timmar!

uuuusch!
 
//Sara

blöööö

Jag ligger nu hemma och tycker synd om mig själv medans dom andra leker runt på snowboard och skidor! Rösten kommer och går, febern är hög och försvinner inte. Men jag lovar mamma, jag dricker jättemycket vatten!! Plus att jag hittat strepsils, så halsen är nog snart bra :D
 
// Sara-sjukling

20130107

Hej!
 
Igår på kvällen kom våra två kompanjoner som vi ska bo med och som med ska skriva i bloggen; Julius och Frida! VÄLKOMNA! De vad redigt trötta när de kom efter att ha rest och fårr stanna i Amsterdam pga överbokat flyg samt massa strul med deras Shuttle från Calgary till Fernie! 
 
Idag har vi åkt FETT MED POW. Nej inte riktigt men nästan! Det har kommit 13 cm idag så vi fick några riktigt fina åk! Edvin fixade en kompis till oss med, en australiensare med ett konstigt namn som börjar på C. Han tog med oss på ett riktigt fint skogsåk där vi alla spårade. Det blev bättre ju längre dagen gick då snön började komma ordentligt efter 12. Mamma Sofia gjorde kättfärs med spaghetti till alla sedan (JA MAMMA JAG SOFIA BRUKAR ÄN SÅ LÄNGE LAGA MATEN). 
 
Ikväll ska vi kanske eventuellt gå ut och ta en öl. Dock snöar det nu så vi kanske sover tidigt och drar till backen tidigt. Här är några bilder från idag när vi åkte, enjoy! 
 
 

20130106

Hej våra coola läsare hoho. 
 
Idag har vi åkt i våran jättefina jättebra jättehöga bil till skidanläggningen och hängt runt. Det hade snöat lite under natten, så vi letade efter lite powder men hittade ytterst lite i en ytterst liten skog. Hur som haver var det sjukt kul att åka idag! Skidorna börjar lyda nu, till skillnad från pjäxorna. Edvin utryckte denna dag som "smärtans dag" och Saras tår var en perfekt imitation av isbitar. 
 
 Här är vi idag! 
 
// Sofia

upptäcksfärd

God morgon!
 
Igår så kände vi för att ta bilen in til stan och ta några öl och prata lite med folk, lugn föräldrar!! Jag, Sara va nykter och körde!
Det va trevligt och vi fick lite tips om andra områden som vi inte fick missa.
 
Snart ska vi upp i bergen och åka lite! för att orka de krävs en ordentlig frukost.
 
// Sara

B I L

Äntligen har vi löst en go kärra! Gick på två timmar, blev en isuzu trooper -94! Nu kan vi köra drive in på McDonals enligt Edvin. Hurra! 
 
 
 
 
 
// Glada barn!

Sämre väder

Helloo!!
 
Tyvärr har vi lika dåligt väder idag som igår, då tänkte vi vara ansvarsfulla och fixa bil! Vi har några kontakter som har okey bilar till bra priser, nu får vi bara se vilken de blir.
 
 
Utsikten vi har från fönstret nu, inga roliga moln!
 
Här har ni två extra bilder från gårdagen på mig och Soffan från shutteln påväg hem :D
 
 
När vi vakna idag fick vi reda på att Julius och Frida har haft stora problem med hitresan, flyget från Amsterdam var fullsatt och dom fick övernatta där och kommer en dag senare.
Vi håller tummarna för er nu!!
 
 
//Sara

20130104

Hej alla!
 
Idag har vi haft skidpremiär. Tog shutteln vid 8 in och fixade våra liftkort, bindningar osv. Tog liften upp, träffade en go local gubbe som visade oss vart vi skulle. Efter två svängar första åker tappade jag, Sofia, skidan pga bindningen löste ut och gjorde en skön vurpa och gav mig själv en fin fläskläpp. På med skidorna igen. Vi kännde oss alla som små fjantar som inte kunde någonting pga ovanan. 
 
Vi träffade vår Local igen som tog med oss ut i off-pisten direkt. Han, gubbe på ca 55-60 bast, åkte som en gåva från gudarna medans vi såg ut som bambi på hal is. Vi fick i alla fall en privat guide-tour så vi var nöjda! Det låg ett moln över alla de 5 "bowlsen", som är alla toppar där det finns lössnö. Molnet höll sig kvar hela dagen och det blåste nått fruktansvärt. Så vi höll oss på nedre delen av berget och åkte in skidorna.   
 
Lite bilder från denna dag: 
 
 
 
 
 

Vårt hus

Till våra kära föräldrar: Här är två bilder på vårt kök/vardagsrum och på vår Edvin. Här finns ett av toaletterna med badkar även. Det finns en övervåning med "master bedroom" och egen toa och garderob och byrå. Där bor Edvin och Sara. Det finns en undervåning men ett litet rum med enkelsäng (där bor jag Sofia) och ett stort rum med en dubbelsäng och en enkelsäng. Där ska Frida och Julius bo! Dom får slåss om sängarna. 
 
 
/Sofia

20130103

 
Hej! 
 
Sitter i vårt nya coola hus och har det bra. Huset är fett najs och idag har vi handlat viktigheter, bland annat lavinkit, googels, föda, chips, stavar och kaffe. Denna dagen är mycket bätte än gårdagen då vi var fruktansvärt jetlagade. Ingen sömn på ca 25 h, och natten innan var det 1-3 h sömn var så det var inte coolt. Vissa spydde, vissa var tjuriga och vissa skrek efter mat. 
 
Här är lite bilder från de senaste två dagarna: 
 
Sejra och jag på Landvetter 
 
Sejra på Frankfurt, här spenderade vi 2 fina timmar innan vi steg på vår 9h flight till Calgary!
 
Edvin är nöjd efter han köpt sina nya googels och lavinkit
 
Jag och Eddan!
 
 //Soffan
 
 

RSS 2.0